Over de
buitenspelers

Naar buiten gaan is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind. De laatste jaren spelen kinderen steeds minder buiten, wat invloed heeft op onder meer de beweegactiviteit. De helft van de kinderen in Nederland voldoet namelijk niet aan de dagelijkse norm aan beweegactiviteit. Buitenspelen is hiervoor een hele goede oplossing. Alleen moet er dan iets fundamenteels veranderen om kinderen en jongeren weer naar buiten te krijgen.

Het stimuleren van intrinsieke motivatie en overbrengen van het belang van naar buiten gaan onder kinderen werkt soms net even anders. De communicatie met de doelgroep is vaak belerend, van bovenaf en vaak beredeneerd van achter een bureau. Terwijl er eigenlijk maar één groep is die echt de taal van de kinderen spreekt en tot actie aanzet: de kinderen zelf. De onbevangenheid van de kinderen is de sleutel naar het maken van impact op de groep in een oh-zo belangrijke levensfase.

Daarom geven Jantje Beton, Nickelodeon, Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation, Mulier Instituut en Minsterie VWS het podium letterlijk aan de kinderen. De communicatie vanuit de alliantie zal worden bedacht en verzorgd door kinderen. De kinderen zijn de spreekbuis richting hun doelgroep en adviseren de alliantiepartijen op welke manier buitenspelen het best ingericht kan worden. Een heuse kinderraad met veel invloed op de besluitvorming en communicatie. Zo krijgen de kinderen wat ze verdienen, aandacht en spreektijd.

Sluit je aan!

Word een
Buitenspeler

1

Maak een filmpje

Wat vind jij van buitenspelen? Maak een filmpje en vertel wat jij vindt van buitenspelen en welke ideeën je hebt om het leuker te maken.

  • Vertel wie je bent en wat jouw idee is om naar buiten te gaan cooler te maken
  • Stuur je filmpje verticaal in
  • Zorg ervoor dat het filmpje maximaal 15 seconden duurt
2

Stuur je filmpje door

Hé dat is slim, gewoon aanmelden via WhatsApp! Stuur je filmpje in met je naam erbij, dan bekijken wij je idee en wie weet heten we je welkom bij de Buitenspelers.

Video insturen
Gekopieerd naar klembord Of stuur het naar +31685853996
Wij helpen je verder!

Neem contact 
met ons op!

Heb je vragen over de Buitenspelers en kun je dit niet op onze website vinden? Stuur ons gerust een mailtje of vul het formulier in met al jouw vragen. We proberen binnen 7 dagen jou een bericht terug te sturen.

Vul het formulier in

Wij helpen je verder!